SAINS SUKAN
Selamat datang ke forum Sains Sukan Malaysia. Semoga anda semua sihat selalu. Anda digalakkan mendaftar sebagai ahli untuk menyertai perbincangan dalam laman web ini. Sebarang kesulitan semasa menggunakan laman web ini bolehlah anda kemukakan kepada Admin laman web ini. Terima kasih. Admin
KANDUNGAN FORUM SAINS SUKAN MALAYSIA
KAUNTER FORUM SAINS SUKAN MALAYSIA
PENGETAHUAN SAINS SUKAN SPM
SAINS SUKAN STPM
SAINS SUKAN IPT
INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY
DIGITAL PHOTOGRAPHY
TOPIK UMUM
Latest topics
» REKA BENTUK KAJIAN
by saidolm Sun 09 Oct 2016, 6:42 am

» Panduan Kertas Cadangan
by saidolm Sun 13 Mar 2016, 8:44 am

» Mengapa anda minat menjadi ahli Forum Sains Sukan Malaysia?
by saidolm Sun 19 Apr 2015, 7:54 am

» Salam Perkenalan Buat Semua
by saidolm Mon 14 Apr 2014, 1:54 pm

» Unit Berstruktur
by saidolm Wed 12 Mar 2014, 12:02 pm

» Daya Tahan Kardiovaskular
by saidolm Thu 09 Jan 2014, 9:43 am

» Konsep Kecergasan
by saidolm Wed 08 Jan 2014, 11:35 am

» Watul the Fighter
by watul Wed 02 Oct 2013, 6:37 pm

» pemakanan sukan
by watul Wed 02 Oct 2013, 6:22 pm

» Penokok Diet
by saidolm Tue 24 Sep 2013, 9:37 pm

» Assalamualaikum
by alips90 Fri 10 May 2013, 11:15 pm

» Piramid Aktiviti Fizikal
by Lecktra_Rallesty Mon 11 Mar 2013, 2:14 am

» kriteria penamaan otot
by rizaldo Thu 22 Nov 2012, 6:42 am

» Salam semua
by Guan Wed 19 Sep 2012, 4:19 pm

» sawadikap
by shuhaila82 Sat 30 Jun 2012, 2:33 pm

» Hantu Ambulance
by saidolm Fri 01 Jun 2012, 8:27 am

» Favorite Singer
by saidolm Fri 01 Jun 2012, 8:25 am

» SALAM SEMUA
by jolenechan46 Sun 18 Mar 2012, 1:54 pm

» salam semua
by epolbutton Mon 05 Mar 2012, 7:50 pm

» Salam semua.. anak cucu tumpang lalu...
by saidolm Mon 13 Feb 2012, 1:37 pm

Log in

I forgot my password

Statistics
We have 6141 registered users
The newest registered user is faiz rashid

Our users have posted a total of 1958 messages in 527 subjects
Poll

Apa pendapat anda tentang kewujudan forum Sains Sukan Malaysia ini?

78% 78% [ 60 ]
8% 8% [ 6 ]
12% 12% [ 9 ]
3% 3% [ 2 ]

Total Votes : 77


Assalamualaikum...

View previous topic View next topic Go down

Assalamualaikum...

Post by army of the sun on Tue 09 Sep 2008, 4:43 pm

Saya ahli baru disini. Sekarang saya berada di tingkatan 6 rendah. Di sekolah saya tidak ditawarkan subjek ss diperingkat stpm tetapi saya bercadang nak ambil sukjek ini kerana spm dulu saya ambil ss jgk. Jd, apakah langkah pertama yang saya perlu buat untuk belajar secara persendirian? Bleh tolong x................???? Neutral Neutral

army of the sun
Ahli Baru
Ahli Baru

Male
Number of posts : 14
Age : 26
Location : kepayan, kota kinabalu
Registration date : 2008-09-09

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum...

Post by Admin on Fri 12 Sep 2008, 9:49 am

Adake guru yang berkelayakan Sains Sukan di sekolah anda tu?

Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 44
Location : Malaysia
Registration date : 2008-01-14

http://sainssukan.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum...

Post by army of the sun on Sat 13 Sep 2008, 3:23 pm

ade, tp ciktu tu mngajar utk spm je....
sbnrnye dulu nk bkk subjek ni utk stpm, tp xrmai nk ambik..
ade bbrapa org je yg nk...
jd, mmndgkan keadaan cm2...sye tpksalah ambik sendri & blajar sndri....
cume 2 org je yg nk amik, tu pun sye yg ajak... Neutral

army of the sun
Ahli Baru
Ahli Baru

Male
Number of posts : 14
Age : 26
Location : kepayan, kota kinabalu
Registration date : 2008-09-09

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum...

Post by sporty on Sat 13 Sep 2008, 8:29 pm

army of the sun wrote:ade, tp ciktu tu mngajar utk spm je....
sbnrnye dulu nk bkk subjek ni utk stpm, tp xrmai nk ambik..
ade bbrapa org je yg nk...
jd, mmndgkan keadaan cm2...sye tpksalah ambik sendri & blajar sndri....
cume 2 org je yg nk amik, tu pun sye yg ajak... Neutral

Memang susah kalau tak ada guru yang ajar Sains Sukan kat peringkat STPM lebih-lebih lagi kalau tak ada offer subjek tersebut Tg 6 di sekolah anda. Walaubagaimanapun, kita harap dapat dipost kat sini Sukatan Pelajaran Sains Sukan STPM. Cuba juga bertanya kepada guru yang mengajar Sains Sukan SPM di sekolah anda tu sebab telah diberi kursus Sukatan Pelajaran Sains Sukan STPM beberapa tahun lalu. AOTS belajar kat Sanzac ke? Jika AOTS betul-betul nak ambil subjek ini, mesti ada cikgu yang ajar dan sebenarnya boleh dibuka kelas Tg 6 oleh sekolah anda kerana di peringkat SPM telah diluluskan untuk mengajar subjek ini. Jika bilangan pelajar yang hendak ambil subjek ini ramai, saya yakin pihak sekolah anda akan setuju menawarkan subjek ini di Tg 6.

sporty
Ahli Baru
Ahli Baru

Number of posts : 33
Registration date : 2008-01-17

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum...

Post by army of the sun on Sun 14 Sep 2008, 12:14 pm

masalahnya dulu guru penyelaras tg 6 nk gugurkan subjek BM & ambik subjek ss, tp kbnyakannya ramai plajar d kelas x mahu ambil sbb dorg x ada asas & juga d kelas sya x ramai yg ambil ss thn lepas. sbb tulah cikgu x jd nk bkk subjek ni...tp, sya mmg bleh mrujuk dgn dia, minta tolong2 sikit, bleh la...& pastu sya ada kwn di maktab sbh yg ambil ss.
sya minta nota2 dr dorg jgklah spaye kongsi bsama....

army of the sun
Ahli Baru
Ahli Baru

Male
Number of posts : 14
Age : 26
Location : kepayan, kota kinabalu
Registration date : 2008-09-09

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum...

Post by Sponsored content Today at 2:33 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum