SAINS SUKAN
Selamat datang ke forum Sains Sukan Malaysia. Semoga anda semua sihat selalu. Anda digalakkan mendaftar sebagai ahli untuk menyertai perbincangan dalam laman web ini. Sebarang kesulitan semasa menggunakan laman web ini bolehlah anda kemukakan kepada Admin laman web ini. Terima kasih. Admin
KANDUNGAN FORUM SAINS SUKAN MALAYSIA
KAUNTER FORUM SAINS SUKAN MALAYSIA
PENGETAHUAN SAINS SUKAN SPM
SAINS SUKAN STPM
SAINS SUKAN IPT
INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY
DIGITAL PHOTOGRAPHY
TOPIK UMUM
Latest topics
» REKA BENTUK KAJIAN
by saidolm Sun 09 Oct 2016, 6:42 am

» Panduan Kertas Cadangan
by saidolm Sun 13 Mar 2016, 8:44 am

» Mengapa anda minat menjadi ahli Forum Sains Sukan Malaysia?
by saidolm Sun 19 Apr 2015, 7:54 am

» Salam Perkenalan Buat Semua
by saidolm Mon 14 Apr 2014, 1:54 pm

» Unit Berstruktur
by saidolm Wed 12 Mar 2014, 12:02 pm

» Daya Tahan Kardiovaskular
by saidolm Thu 09 Jan 2014, 9:43 am

» Konsep Kecergasan
by saidolm Wed 08 Jan 2014, 11:35 am

» Watul the Fighter
by watul Wed 02 Oct 2013, 6:37 pm

» pemakanan sukan
by watul Wed 02 Oct 2013, 6:22 pm

» Penokok Diet
by saidolm Tue 24 Sep 2013, 9:37 pm

» Assalamualaikum
by alips90 Fri 10 May 2013, 11:15 pm

» Piramid Aktiviti Fizikal
by Lecktra_Rallesty Mon 11 Mar 2013, 2:14 am

» kriteria penamaan otot
by rizaldo Thu 22 Nov 2012, 6:42 am

» Salam semua
by Guan Wed 19 Sep 2012, 4:19 pm

» sawadikap
by shuhaila82 Sat 30 Jun 2012, 2:33 pm

» Hantu Ambulance
by saidolm Fri 01 Jun 2012, 8:27 am

» Favorite Singer
by saidolm Fri 01 Jun 2012, 8:25 am

» SALAM SEMUA
by jolenechan46 Sun 18 Mar 2012, 1:54 pm

» salam semua
by epolbutton Mon 05 Mar 2012, 7:50 pm

» Salam semua.. anak cucu tumpang lalu...
by saidolm Mon 13 Feb 2012, 1:37 pm

Log in

I forgot my password

Statistics
We have 6141 registered users
The newest registered user is faiz rashid

Our users have posted a total of 1958 messages in 527 subjects
Poll

Apa pendapat anda tentang kewujudan forum Sains Sukan Malaysia ini?

78% 78% [ 60 ]
8% 8% [ 6 ]
12% 12% [ 9 ]
3% 3% [ 2 ]

Total Votes : 77


SainsSukan IPT

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: SainsSukan IPT

Post by freyasumi on Thu 24 Sep 2009, 8:22 pm

slm sejahtera...

Sememangnya IPTA d negara kita yg menawarkan program Sains Sukan mempunyai Pnsyarah yang berkaliber dlm bidang masing-2. Itu sangat Bagus. Tetapi mereka mungkin dapat bergerak dalam kampus sahaja. maksud saya kita banyak pakar dalam sains sukan tetapi perkembangan sukan di negara kita masih lagi terbantut.!malah ada PHD dan master. mungkin kah mereka hanya terlibat dalam pengajaran d universiti sahaja? Saya sangat hairan lah!!!siapa lagi yang bertanggungjawab selain orang yang pakar dalam sains sukan dalam perkembangan sukan negara.??

freyasumi
Ahli Baru
Ahli Baru

Male
Number of posts : 2
Age : 29
Registration date : 2009-09-24

Back to top Go down

Re: SainsSukan IPT

Post by kedang on Thu 12 Nov 2009, 2:27 pm

salam....maaf nak bertanya..cne nak apply kos sains sukan kat ipt?thnx sahabat...wassalam

kedang
Ahli Baru
Ahli Baru

Male
Number of posts : 2
Age : 24
Registration date : 2009-08-25

Back to top Go down

Re: SainsSukan IPT

Post by nazrikalam on Wed 06 Jan 2010, 10:29 pm

sape2 boleh saya mengenai skim pensijilan kejurulatihan kebangsaan. saya nak mengetahui bab ini ngan lbih mendalam. selain drpd objektifnye dan takrifnye. email kat saya di nazrikalam@yahoo.com. tlong ye sape2 yang tau

nazrikalam
Ahli Baru
Ahli Baru

Male
Number of posts : 6
Age : 25
Registration date : 2009-09-02

Back to top Go down

Re: SainsSukan IPT

Post by saidolm on Thu 07 Jan 2010, 11:23 am

freyasumi wrote:slm sejahtera...

Sememangnya IPTA d negara kita yg menawarkan program Sains Sukan mempunyai Pnsyarah yang berkaliber dlm bidang masing-2. Itu sangat Bagus. Tetapi mereka mungkin dapat bergerak dalam kampus sahaja. maksud saya kita banyak pakar dalam sains sukan tetapi perkembangan sukan di negara kita masih lagi terbantut.!malah ada PHD dan master. mungkin kah mereka hanya terlibat dalam pengajaran d universiti sahaja? Saya sangat hairan lah!!!siapa lagi yang bertanggungjawab selain orang yang pakar dalam sains sukan dalam perkembangan sukan negara.??

Hehehe...bagus pandangan frey ni. Memang semua pihak kena prihatin dengan perkembangan sukan di negara kita ni. Marilah kita semua kongsi pendapat tentang bagaimana memajukan sukan di negara kita ni. Kawan-kawan lain ada pandangan?

_________________
A banana a day makes the doctor go away!

Problems browsing this forum? Well, read this:
http://sainssukan.forumotion.com/faq.htm

saidolm
Sains Sukan Administrator
Sains Sukan Administrator

Male
Number of posts : 483
Location : Pusat PraUniversiti SMK Putatan Sabah
Registration date : 2008-01-14

Back to top Go down

Re: SainsSukan IPT

Post by saidolm on Sat 11 Jun 2011, 2:06 pm

ninim wrote:bukan tu saja graduan sains sukan dilihat berbeza dengan graduan - graduan yang lain....sebenarnya bangga jugak la TNC( A ) UPSI Prof. Dr Shaharuddin dulu adalah lecture sains sukan kepada cikgu saya masa dia blajar di UPSI dulu

Prof Shah juga pernah ajar saya semasa saya menuntut di UPSI. Terima kasih Prof Shah dan semua pensyarah UPSI. Very Happy

_________________
A banana a day makes the doctor go away!

Problems browsing this forum? Well, read this:
http://sainssukan.forumotion.com/faq.htm

saidolm
Sains Sukan Administrator
Sains Sukan Administrator

Male
Number of posts : 483
Location : Pusat PraUniversiti SMK Putatan Sabah
Registration date : 2008-01-14

Back to top Go down

Re: SainsSukan IPT

Post by hazim on Wed 29 Jun 2011, 1:42 am

saya harap saudara saidon dapat membantu saya untuk medapat jadula latihan pusat untuk sebarang permainan selama 3 bulan

hazim
Ahli Baru
Ahli Baru

Male
Number of posts : 3
Age : 45
Registration date : 2011-06-22

Back to top Go down

Re: SainsSukan IPT

Post by Sponsored content Today at 6:06 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum