SAINS SUKAN
Selamat datang ke forum Sains Sukan Malaysia. Semoga anda semua sihat selalu. Anda digalakkan mendaftar sebagai ahli untuk menyertai perbincangan dalam laman web ini. Sebarang kesulitan semasa menggunakan laman web ini bolehlah anda kemukakan kepada Admin laman web ini. Terima kasih. Admin
KANDUNGAN FORUM SAINS SUKAN MALAYSIA
KAUNTER FORUM SAINS SUKAN MALAYSIA
PENGETAHUAN SAINS SUKAN SPM
SAINS SUKAN STPM
SAINS SUKAN IPT
INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY
DIGITAL PHOTOGRAPHY
TOPIK UMUM
Latest topics
» REKA BENTUK KAJIAN
by saidolm Sun 09 Oct 2016, 6:42 am

» Panduan Kertas Cadangan
by saidolm Sun 13 Mar 2016, 8:44 am

» Mengapa anda minat menjadi ahli Forum Sains Sukan Malaysia?
by saidolm Sun 19 Apr 2015, 7:54 am

» Salam Perkenalan Buat Semua
by saidolm Mon 14 Apr 2014, 1:54 pm

» Unit Berstruktur
by saidolm Wed 12 Mar 2014, 12:02 pm

» Daya Tahan Kardiovaskular
by saidolm Thu 09 Jan 2014, 9:43 am

» Konsep Kecergasan
by saidolm Wed 08 Jan 2014, 11:35 am

» Watul the Fighter
by watul Wed 02 Oct 2013, 6:37 pm

» pemakanan sukan
by watul Wed 02 Oct 2013, 6:22 pm

» Penokok Diet
by saidolm Tue 24 Sep 2013, 9:37 pm

» Assalamualaikum
by alips90 Fri 10 May 2013, 11:15 pm

» Piramid Aktiviti Fizikal
by Lecktra_Rallesty Mon 11 Mar 2013, 2:14 am

» kriteria penamaan otot
by rizaldo Thu 22 Nov 2012, 6:42 am

» Salam semua
by Guan Wed 19 Sep 2012, 4:19 pm

» sawadikap
by shuhaila82 Sat 30 Jun 2012, 2:33 pm

» Hantu Ambulance
by saidolm Fri 01 Jun 2012, 8:27 am

» Favorite Singer
by saidolm Fri 01 Jun 2012, 8:25 am

» SALAM SEMUA
by jolenechan46 Sun 18 Mar 2012, 1:54 pm

» salam semua
by epolbutton Mon 05 Mar 2012, 7:50 pm

» Salam semua.. anak cucu tumpang lalu...
by saidolm Mon 13 Feb 2012, 1:37 pm

Log in

I forgot my password

Statistics
We have 6141 registered users
The newest registered user is faiz rashid

Our users have posted a total of 1958 messages in 527 subjects
Poll

Apa pendapat anda tentang kewujudan forum Sains Sukan Malaysia ini?

78% 78% [ 60 ]
8% 8% [ 6 ]
12% 12% [ 9 ]
3% 3% [ 2 ]

Total Votes : 77


kerjaya sains sukan

View previous topic View next topic Go down

kerjaya sains sukan

Post by cHewiNg_gUm on Thu 10 Apr 2008, 12:54 pm

apakah kerjaya-kerjaya sains sukan selain guru??

cHewiNg_gUm
Ahli Baru
Ahli Baru

Female
Number of posts : 9
Age : 27
Location : koTa kinaBaLu,sAbah
Registration date : 2008-04-08

Back to top Go down

Re: kerjaya sains sukan

Post by saidolm on Thu 10 Apr 2008, 12:57 pm

Banyak...ahli perniagaan, jurulatih pro, jururawat, pensyarah, dan banyak lagi.

saidolm
Sains Sukan Administrator
Sains Sukan Administrator

Male
Number of posts : 483
Location : Pusat PraUniversiti SMK Putatan Sabah
Registration date : 2008-01-14

Back to top Go down

Re: kerjaya sains sukan

Post by ancu on Thu 17 Jul 2008, 12:40 pm

Banyak yang boleh kitalakukan dalam sains sukan cthnya, usahawan barangan sukan, pegurus sukan dan pasukan, dan banyak lagi.

afro ancu

ancu
Moderator Sains Sukan
Moderator Sains Sukan

Male
Number of posts : 41
Age : 27
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2008-04-08

http://kemanisanberbicara.blogspot.com/

Back to top Go down

ello...

Post by sweeTie on Sun 20 Jul 2008, 11:50 pm

ada banyak kerjaya dlm sains sukan..
jurulatih, guru, psikologist, brkaitan ngan pemakanan, doktor haiwan, jururawat@pegawai perubatan, pengurus atlet@pasukan, atlet, pegawai sukan, fisioterapist n mcm2 lg la..

n bleh tanye x...
kebnykan korang ni still study ke??or lecturers??
bleh tau x kat mane y'all dpt nota??
sy ni plajar STPM..amek sains skn gak...
kat mane nak dpt buku@nota sains skn STPM???...

sweeTie
Ahli Baru
Ahli Baru

Female
Number of posts : 17
Age : 26
Location : kuantan, pahang
Registration date : 2008-07-04

http://swt_spy@yahoo.com

Back to top Go down

Re: kerjaya sains sukan

Post by saidolm on Tue 22 Jul 2008, 2:22 pm

sweeTie wrote:ada banyak kerjaya dlm sains sukan..
jurulatih, guru, psikologist, brkaitan ngan pemakanan, doktor haiwan, jururawat@pegawai perubatan, pengurus atlet@pasukan, atlet, pegawai sukan, fisioterapist n mcm2 lg la..

n bleh tanye x...
kebnykan korang ni still study ke??or lecturers??
bleh tau x kat mane y'all dpt nota??
sy ni plajar STPM..amek sains skn gak...
kat mane nak dpt buku@nota sains skn STPM???...

Selamat menyertai swee Tie. Kebanyakannya di sini still study lagi. swee Tie sekolah kat mana tu? Nota SS STPM sepatutnya ada diberikan oleh guru SS STPM anda kerana kebanyakannya telah diberikan oleh KPM.

_________________
A banana a day makes the doctor go away!

Problems browsing this forum? Well, read this:
http://sainssukan.forumotion.com/faq.htm

saidolm
Sains Sukan Administrator
Sains Sukan Administrator

Male
Number of posts : 483
Location : Pusat PraUniversiti SMK Putatan Sabah
Registration date : 2008-01-14

Back to top Go down

Re: kerjaya sains sukan

Post by adie on Tue 22 Jul 2008, 4:37 pm

sya ngan kawan sekumpulan akan membentangkan tentang INTEGRASI KAUM DALAM SUKAN..namun masih banyak maklumat yang belum kami perolehi. di mana kami boleh dapatkan maklumat yang lengkap dan bagaimana kami harus lakukan untuk menerangkan dengan lebih jelas lagi berkaitan dengan tajuk tersebut????

adie
Ahli Baru
Ahli Baru

Number of posts : 1
Registration date : 2008-07-22

Back to top Go down

Re: kerjaya sains sukan

Post by saidolm on Wed 23 Jul 2008, 12:09 am

adie wrote:sya ngan kawan sekumpulan akan membentangkan tentang INTEGRASI KAUM DALAM SUKAN..namun masih banyak maklumat yang belum kami perolehi. di mana kami boleh dapatkan maklumat yang lengkap dan bagaimana kami harus lakukan untuk menerangkan dengan lebih jelas lagi berkaitan dengan tajuk tersebut????

Cuba cari di sini:

http://www.google.com/search?hl=en&q=integration+in+sports&btnG=Search

Salah satu antaranya mungkin boleh membantu. Kuasai BI.

_________________
A banana a day makes the doctor go away!

Problems browsing this forum? Well, read this:
http://sainssukan.forumotion.com/faq.htm

saidolm
Sains Sukan Administrator
Sains Sukan Administrator

Male
Number of posts : 483
Location : Pusat PraUniversiti SMK Putatan Sabah
Registration date : 2008-01-14

Back to top Go down

Re: kerjaya sains sukan

Post by ninim on Thu 14 Aug 2008, 4:00 pm

mulekan dengan kajian dalam sukan di setiap peringkat..integrasi bukan tajuk sosiologi kan, biasanya lebih kepada apa yang berlaku sekeliling,cntohnya, ble ada kejohahan sukan peserta yang masuk macam2 bangsa dan agama..dari situ kat perkampungan sukan mesti berlaku perpindahan budaya, malah kita belajar menghormati budaya lain. buat kajian dan pk dari peringkat kejohanan sekolah sampailah peringkat antarabangsa.

ninim
Ahli Baru
Ahli Baru

Number of posts : 14
Registration date : 2008-08-03

Back to top Go down

Re: kerjaya sains sukan

Post by sweeTie on Thu 21 Aug 2008, 1:50 am

saidolm wrote:
sweeTie wrote:ada banyak kerjaya dlm sains sukan..
jurulatih, guru, psikologist, brkaitan ngan pemakanan, doktor haiwan, jururawat@pegawai perubatan, pengurus atlet@pasukan, atlet, pegawai sukan, fisioterapist n mcm2 lg la..

n bleh tanye x...
kebnykan korang ni still study ke??or lecturers??
bleh tau x kat mane y'all dpt nota??
sy ni plajar STPM..amek sains skn gak...
kat mane nak dpt buku@nota sains skn STPM???...

Selamat menyertai swee Tie. Kebanyakannya di sini still study lagi. swee Tie sekolah kat mana tu? Nota SS STPM sepatutnya ada diberikan oleh guru SS STPM anda kerana kebanyakannya telah diberikan oleh KPM.


saidolm...
sweeTie skola kat ktn..SMK Sultan Abu Bakar..lower 6 student..
nota tu ad, ckgu bg tp xbrape lgkap..
n sumtymes ktorg kne wat presentation n cri nota sndri..sbb tu la sweeTie tnye kat mane u all dpt nota..

sweeTie
Ahli Baru
Ahli Baru

Female
Number of posts : 17
Age : 26
Location : kuantan, pahang
Registration date : 2008-07-04

http://swt_spy@yahoo.com

Back to top Go down

Re: kerjaya sains sukan

Post by saidolm on Thu 28 Aug 2008, 11:16 pm

ninim wrote:mulekan dengan kajian dalam sukan di setiap peringkat..integrasi bukan tajuk sosiologi kan, biasanya lebih kepada apa yang berlaku sekeliling,cntohnya, ble ada kejohahan sukan peserta yang masuk macam2 bangsa dan agama..dari situ kat perkampungan sukan mesti berlaku perpindahan budaya, malah kita belajar menghormati budaya lain. buat kajian dan pk dari peringkat kejohanan sekolah sampailah peringkat antarabangsa.

Betul tu ninim.

_________________
A banana a day makes the doctor go away!

Problems browsing this forum? Well, read this:
http://sainssukan.forumotion.com/faq.htm

saidolm
Sains Sukan Administrator
Sains Sukan Administrator

Male
Number of posts : 483
Location : Pusat PraUniversiti SMK Putatan Sabah
Registration date : 2008-01-14

Back to top Go down

Re: kerjaya sains sukan

Post by saidolm on Thu 28 Aug 2008, 11:19 pm

sweeTie wrote:
saidolm wrote:
sweeTie wrote:ada banyak kerjaya dlm sains sukan..
jurulatih, guru, psikologist, brkaitan ngan pemakanan, doktor haiwan, jururawat@pegawai perubatan, pengurus atlet@pasukan, atlet, pegawai sukan, fisioterapist n mcm2 lg la..

n bleh tanye x...
kebnykan korang ni still study ke??or lecturers??
bleh tau x kat mane y'all dpt nota??
sy ni plajar STPM..amek sains skn gak...
kat mane nak dpt buku@nota sains skn STPM???...

Selamat menyertai swee Tie. Kebanyakannya di sini still study lagi. swee Tie sekolah kat mana tu? Nota SS STPM sepatutnya ada diberikan oleh guru SS STPM anda kerana kebanyakannya telah diberikan oleh KPM.


saidolm...
sweeTie skola kat ktn..SMK Sultan Abu Bakar..lower 6 student..
nota tu ad, ckgu bg tp xbrape lgkap..
n sumtymes ktorg kne wat presentation n cri nota sndri..sbb tu la sweeTie tnye kat mane u all dpt nota..

Buat masa ni, tak ada buku teks yang terdapat dalam pasaran utk Tg 6 SS ni. Wlbgmnpun, kenalah cari dlm internet dan kalau cikgu ss anda ada nota dan buku sendiri lebih baik utk dikongsi. Kebanyakan buku rujukan ss terdapat dlm BI.

_________________
A banana a day makes the doctor go away!

Problems browsing this forum? Well, read this:
http://sainssukan.forumotion.com/faq.htm

saidolm
Sains Sukan Administrator
Sains Sukan Administrator

Male
Number of posts : 483
Location : Pusat PraUniversiti SMK Putatan Sabah
Registration date : 2008-01-14

Back to top Go down

Re: kerjaya sains sukan

Post by Sponsored content Today at 6:09 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum