SAINS SUKAN
Selamat datang ke forum Sains Sukan Malaysia. Semoga anda semua sihat selalu. Anda digalakkan mendaftar sebagai ahli untuk menyertai perbincangan dalam laman web ini. Sebarang kesulitan semasa menggunakan laman web ini bolehlah anda kemukakan kepada Admin laman web ini. Terima kasih. Admin
KANDUNGAN FORUM SAINS SUKAN MALAYSIA
KAUNTER FORUM SAINS SUKAN MALAYSIA
PENGETAHUAN SAINS SUKAN SPM
SAINS SUKAN STPM
SAINS SUKAN IPT
INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY
DIGITAL PHOTOGRAPHY
TOPIK UMUM
Similar topics
    Latest topics
    » REKA BENTUK KAJIAN
    by saidolm Sun 09 Oct 2016, 6:42 am

    » Panduan Kertas Cadangan
    by saidolm Sun 13 Mar 2016, 8:44 am

    » Mengapa anda minat menjadi ahli Forum Sains Sukan Malaysia?
    by saidolm Sun 19 Apr 2015, 7:54 am

    » Salam Perkenalan Buat Semua
    by saidolm Mon 14 Apr 2014, 1:54 pm

    » Unit Berstruktur
    by saidolm Wed 12 Mar 2014, 12:02 pm

    » Daya Tahan Kardiovaskular
    by saidolm Thu 09 Jan 2014, 9:43 am

    » Konsep Kecergasan
    by saidolm Wed 08 Jan 2014, 11:35 am

    » Watul the Fighter
    by watul Wed 02 Oct 2013, 6:37 pm

    » pemakanan sukan
    by watul Wed 02 Oct 2013, 6:22 pm

    » Penokok Diet
    by saidolm Tue 24 Sep 2013, 9:37 pm

    » Assalamualaikum
    by alips90 Fri 10 May 2013, 11:15 pm

    » Piramid Aktiviti Fizikal
    by Lecktra_Rallesty Mon 11 Mar 2013, 2:14 am

    » kriteria penamaan otot
    by rizaldo Thu 22 Nov 2012, 6:42 am

    » Salam semua
    by Guan Wed 19 Sep 2012, 4:19 pm

    » sawadikap
    by shuhaila82 Sat 30 Jun 2012, 2:33 pm

    » Hantu Ambulance
    by saidolm Fri 01 Jun 2012, 8:27 am

    » Favorite Singer
    by saidolm Fri 01 Jun 2012, 8:25 am

    » SALAM SEMUA
    by jolenechan46 Sun 18 Mar 2012, 1:54 pm

    » salam semua
    by epolbutton Mon 05 Mar 2012, 7:50 pm

    » Salam semua.. anak cucu tumpang lalu...
    by saidolm Mon 13 Feb 2012, 1:37 pm

    Log in

    I forgot my password

    Statistics
    We have 6204 registered users
    The newest registered user is chuseyoong

    Our users have posted a total of 1958 messages in 527 subjects
    Poll

    Apa pendapat anda tentang kewujudan forum Sains Sukan Malaysia ini?

    78% 78% [ 60 ]
    8% 8% [ 6 ]
    12% 12% [ 9 ]
    3% 3% [ 2 ]

    Total Votes : 77


    3 Puntianak Yang Sombong

    Go down

    3 Puntianak Yang Sombong

    Post by ancu on Thu 10 Apr 2008, 2:37 pm

    Smile Pada suatu malam 3 orang sahabat puntianak berjumpa untuk menunjukkan kehebatan masing-masing. Mereka berjumpa di sebuah pokok yang besar. Pada ketika itu mereka masing-masing menceritakan tentang kelebihan masing-masing. Oleh kerana mereka ni adalah puntianak maka mereka saling mencabar untuk menunjukkan kehebatan "siapa yang paling hebat untuk menghisap darah manusia dengan ramai Cool " maka puntianak 1 pun dengan sombongnya terbang ulang alik daripada tempat mereka berjumpa di atas pokok tersebut selama 15 saat lalu puntianak 1 ni dalam keadaan gigi yang berlumuran darah lalu dia berkata "kamu lihatkah rumah yang itu semua orang didalamnya yang seramai 10 orang semua mati oleh aku" Puntianak ke2 pula menunjukkan kehebatan dengan terbang dan balik dalam masa 10 saat, puntianak tersebut dalam keadaan mulut yang berdarah yang hampir menutupi wajahnya lalu dia berkata "kamu lihat kampung yang besar ini aku dah hisap darah mereka dan mereka semua telah mati. Puntianak yang 3 berdiri lalu terbang, dalam masa 5 saat puntianak 3 tersebut sudah patah balik kedua-dua puntiank tersebut terpegun terdiam dan terpaku melihat kepantasan puntianak 3 dalam keadaan muka yang semua bewarna merah dan sebahagian badanya juga bewarna merah lalu dia berkata affraid "kamu tengokkah tembok yang besar tu??" lalu puntianak 1 dan 2 menjawab "nampak" puntianak 3 berkata lagi "bagus kamu ya nampak aku tidak nampak ni". Puntianak 1 dan2 ketawa tak henti-henti. Laughing Rupa-rupanya puntianak 3 itu terlanggar tembok yang besar tu kerana telalu sombong kepada rakan-rakannya. Kesan daripada itu puntianak 3 telah hancur muka disebabkan kelajuan terbangan nya, matanya juga rusak dan buta. afro Pengajarannya kita jaganlah terlalu sombong dan angkuh kelak kita akan menerima padahnya.
    avatar
    ancu
    Moderator Sains Sukan
    Moderator Sains Sukan

    Male
    Number of posts : 41
    Age : 28
    Location : Kota Kinabalu
    Registration date : 2008-04-08

    http://kemanisanberbicara.blogspot.com/

    Back to top Go down

    Re: 3 Puntianak Yang Sombong

    Post by tahan.tukul on Thu 10 Apr 2008, 3:40 pm

    Hahahaha...ini barulah lucu ancu...hai, puntianak pun boleh 'injured' juga ke? hahahaha
    avatar
    tahan.tukul
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 34
    Registration date : 2008-02-09

    Back to top Go down

    hahahaha!!!!!1

    Post by Gabrielle on Wed 16 Apr 2008, 3:32 pm

    its little bit funny.....make it more interesting....... Laughing Razz
    avatar
    Gabrielle
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Female
    Number of posts : 1
    Age : 26
    Location : Malaysia
    Registration date : 2008-04-07

    Back to top Go down

    puntianak

    Post by kim hyu_mie on Mon 21 Apr 2008, 3:01 pm

    teda cerita yang laen ker cam best jer........ Razz

    kim hyu_mie
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Female
    Number of posts : 10
    Age : 25
    Location : H.Q.E
    Registration date : 2008-04-07

    http://hyu_fea@yahoo.com(fs)

    Back to top Go down

    Re: 3 Puntianak Yang Sombong

    Post by sogokualalumpur on Mon 28 Apr 2008, 3:13 pm

    Memang lucu cerita ni. Tapi, kalau benar-benar berlaku di depan kita macam mana? Palis palis, jauh jauh!
    avatar
    sogokualalumpur
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 41
    Registration date : 2008-02-17

    Back to top Go down

    Re: 3 Puntianak Yang Sombong

    Post by pak ryu_sue on Mon 28 Apr 2008, 3:33 pm

    hmmmmmmmm tul tu...........tapi segala dugaan kita harus tempuhi ......just thats i can do....................

    pak ryu_sue
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 6
    Age : 27
    Registration date : 2008-04-07

    Back to top Go down

    Re: 3 Puntianak Yang Sombong

    Post by Sponsored content


    Sponsored content


    Back to top Go down

    Back to top

    - Similar topics

     
    Permissions in this forum:
    You cannot reply to topics in this forum